Hoofdgerecht
Zeewierburger met geroosterde bloemkoolspies
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g zoete aardappelfriet
- • 2 zeewierburgers
- • 1 kleine bloemkool
- • 3 el olijfolie
- • 1 tl kerriepoeder
- • Verse munt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit olie om te frituren tot 17°C. Meng 2 eetlepels olijfolie met de kerriepoeder.
- Schep de roosjes van ½ kleine bloemkool om met de kerrie-olie en rijg ze aan spiesen.
- Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmede oven in 15 min gaar.
- Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en beetgaar. Verhit in een koekenpan de overige olijfolie. Bak de zeewierburgers 8 minuten, keer ze regelmatig.
- Bak de zoete aardappelfriet (diepvries) in 3-3,5 minuten goudbruin en krokant in de frituurolie; laat goed uitlekken. Verdeel de zeewierburgers met de bloemkoolspiesen over 2 borden. Schep er de zoete aardappelfriet bij en bestrooi met verse munt.
Boodschappen lijst
- Kerrie Madras
2,99 35 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
2,99 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van ProLaTerre
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!