Zeewierburger met geroosterde bloemkoolspies
Zeewierburger met geroosterde bloemkoolspies

Hoofdgerecht

Zeewierburger met geroosterde bloemkoolspies

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

300 g zoete aardappelfriet
2 zeewierburgers
1 kleine bloemkool
3 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
Verse munt

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit olie om te frituren tot 17°C. Meng 2 eetlepels olijfolie met de kerriepoeder.
  2. Schep de roosjes van ½ kleine bloemkool om met de kerrie-olie en rijg ze aan spiesen.
  3. Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmede oven in 15 min gaar.
  4. Rooster de bloemkoolspiesen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en beetgaar. Verhit in een koekenpan de overige olijfolie. Bak de zeewierburgers 8 minuten, keer ze regelmatig.
  5. Bak de zoete aardappelfriet (diepvries) in 3-3,5 minuten goudbruin en krokant in de frituurolie; laat goed uitlekken. Verdeel de zeewierburgers met de bloemkoolspiesen over 2 borden. Schep er de zoete aardappelfriet bij en bestrooi met verse munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van ProLaTerre