Hoofdgerecht
Zalm teriyaki met zuurkoolsalade
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 423 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 zoetzure appels
- • 2 el mirin
- • 400 g (wijn)zuurkool, goed uitgelekt
- • 100 ml teriyakisaus
- • 1 el palmsuiker (of minder naar wens)
- • 1/2 el sesamolie
- • 4 moten wilde sockeye zalm (per stuk 150 g)
- • Peterselie of tuinkers
BEreidings wijze
- Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees julienne (in luciferstokjes).
- Giet de nieren bij de zuurkool in een kom en meng er voorzichtig de appel door. Zet afgedekt koel weg.
- Verwarm de witte wijn in een anti-aanbakpan met teriyakisaus, de palmsuiker en de sesamolie. roer tot de suiker is opgelost.
- Leg de zalmmoten in de saus en laat op zacht vuur in 6 à 8 minuten rustig garen. Keer regelmatig zodat de zalm door de indikkende saus een mooie glanzende laag krijgt.
- Verdeel de zuurkoolsalade over de borden, leg de zalmmoten erop en garneer met peterselie of tuinkers.
Boodschappen lijst
- Jonagold appels
2,99 600 Gram
removeadd product to cart - Mirin (zoete kookwijn)
5,85 250 ml
removeadd product to cart - Palmsuiker
3,09 250 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,28 240 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Riesling trocken
10,99 750 Ml
removeadd product to cart - Zuurkool
1,29 500 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
6,69 500 Ml
removeadd product to cart - Bellebio appels
4,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Wijntip! Een waanzinnige wijn die direct een glimlach op je gezicht zal toveren, veel fruit fruit, mooie zuren die naadloos aansluiten bij de zuurkool. Het aanwezige fruit en de rijkdom van de wijn doen de rest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!