Zalm met krokante zeewierkorst
Zalm met krokante zeewierkorst

Hoofdgerecht

Zalm met krokante zeewierkorst

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 440 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 zalmfilets
2 el zeewier-tapenade
2 el sesamzaad
2 courgettes
1 el tamari
1 el geroosterde sesamolie
1 rijpe avocado
2 bosuitjes
1 rode peper
1 limoen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de zalmfilets in een (licht ingevette) ovenschaal en bestrooien de filets met peper en zeezout. Bedek de bovenkant van de filets met de zeewier-tapenade en bestrooi ze met sesamzaad. Zet de zalmfilets in het midden van de oven en bak ze in 15 minuten mooi rosé.
  3. Maak ondertussen ‘courgetti’ van de courgette doormiddel van een spiraliser of gebruik een dunschiller om linten van de courgette te schaven.
  4. Maak een dressing van het sap van een 1/2e limoen, 1 eetlepel tamari, 1 eetlepel sesamolie, fijngesneden bosuitjes en fijngesneden rode peper (verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten voor minder pit).
  5. Snijd de avocado in blokjes en hussel deze, samen met de dressing, door de courgetti. Serveer de zalm met de courgetti, eventueel wat extra tapenade en limoenschijfjes.

Boodschappen lijst