Hoofdgerecht
Zalm met krokante zeewierkorst
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 440 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 zalmfilets
- • 2 el zeewier-tapenade
- • 2 el sesamzaad
- • 2 courgettes
- • 1 el tamari
- • 1 el geroosterde sesamolie
- • 1 rijpe avocado
- • 2 bosuitjes
- • 1 rode peper
- • 1 limoen
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de zalmfilets in een (licht ingevette) ovenschaal en bestrooien de filets met peper en zeezout. Bedek de bovenkant van de filets met de zeewier-tapenade en bestrooi ze met sesamzaad. Zet de zalmfilets in het midden van de oven en bak ze in 15 minuten mooi rosé.
- Maak ondertussen ‘courgetti’ van de courgette doormiddel van een spiraliser of gebruik een dunschiller om linten van de courgette te schaven.
- Maak een dressing van het sap van een 1/2e limoen, 1 eetlepel tamari, 1 eetlepel sesamolie, fijngesneden bosuitjes en fijngesneden rode peper (verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten voor minder pit).
- Snijd de avocado in blokjes en hussel deze, samen met de dressing, door de courgetti. Serveer de zalm met de courgetti, eventueel wat extra tapenade en limoenschijfjes.
Boodschappen lijst
- Wilde roze zalmfilets
5,99 170 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,29 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!