Hoofdgerecht
Zalm avocadoburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 390 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g wilde zalmfilet zonder vel
- • 4 sesambroodjes, opengesneden
- • 2 avocado's
- • 2 geroosterde norivellen, in grove stukken gebroken
- • 4 el gefermenteerde kool chili-ui
- • 2 el mayonaise
- • 2 el shoyu
- • 2 el olie
- • 2 el paneermeel
BEreidings wijze
- Hak de zalmfilet en het vruchtvlees van 1 avocado fijn. Meng de avocado, zalm, paneermeel en de helft van de shoyu door elkaar. Maak hiervan 4 burgers. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de burgers krokant en gaar in 4 à 5 minuten.
- Snijd de andere avocado in repen. Meng de overgebleven shoyu door de mayonaise. Besmeer de broodjes met shoyu-mayo en beleg met de zalmburgers, avocado,gefermenteerde kool en de krokante nori.
Boodschappen lijst
- Wilde Sockeye zalm
13,50 185 Gram
removeadd product to cart - Hamburgerbroodjes
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
3,59 370 Ml
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
De beste burger maak je het makkelijkst door eerst een bal te draaien en deze daarna plat te drukken. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!