Zalm avocadoburgers
Zalm avocadoburgers

Hoofdgerecht

Zalm avocadoburgers

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g wilde zalmfilet zonder vel
4 sesambroodjes, opengesneden
2 avocado's
2 geroosterde norivellen, in grove stukken gebroken
4 el gefermenteerde kool chili-ui
2 el mayonaise
2 el shoyu
2 el olie
2 el paneermeel

BEreidings wijze

  1. Hak de zalmfilet en het vruchtvlees van 1 avocado fijn. Meng de avocado, zalm, paneermeel en de helft van de shoyu door elkaar. Maak hiervan 4 burgers. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de burgers krokant en gaar in 4 à 5 minuten.
  2. Snijd de andere avocado in repen. Meng de overgebleven shoyu door de mayonaise. Besmeer de broodjes met shoyu-mayo en beleg met de zalmburgers, avocado,gefermenteerde kool en de krokante nori.

Boodschappen lijst

Tips

De beste burger maak je het makkelijkst door eerst een bal te draaien en deze daarna plat te drukken. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.