Salade
Wortelsalade met witte boontjes, sinaasappel en halloumi
- • Salade
- • 4 personen
- • 451 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 350 g witte bonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g halloumi, in plakken
- • 100 g babyspinazie
- • 2 handsinaasappels
- • 2 winterpenen, in linten geschaafd met dunschiller
- • 4 el olijfolie
- • 1½ el mosterd
- • 1½ el honing
- • 1 el witte wijnazijn
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Schil de sinaasappels en haal de parten uit de vliezen boven een kom zodat het vrijgekomen sap opgevangen wordt. Knijp ook de 'navel' van de sinaasappel uit boven de kom. Voeg 3 eetlepels van de olijfolie, de mosterd, honing en witte wijnazijn toe en roer zodat je een mooie dressing krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Hussel de wortellinten door de dressing in de kom en laat even marineren.
- Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en bak de halloumi aan beide kanten in een paar minuten goudbruin.
- Schep de spinazie en de bonen losjes door de wortel.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg de sinaasappelparten en de halloumi erbovenop.
Boodschappen lijst
- Halloumi
7,59 200 Gram
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Dijon Mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte bonen
1,89 360 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!