Wortelsalade met witte boontjes, sinaasappel en halloumi
Wortelsalade met witte boontjes, sinaasappel en halloumi

Salade

Wortelsalade met witte boontjes, sinaasappel en halloumi

  • Salade
  • 4 personen
  • 451 kcal / portie

Ingrediënten lijst

350 g witte bonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
200 g halloumi, in plakken
100 g babyspinazie
2 handsinaasappels
2 winterpenen, in linten geschaafd met dunschiller
4 el olijfolie
1½ el mosterd
1½ el honing
1 el witte wijnazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Schil de sinaasappels en haal de parten uit de vliezen boven een kom zodat het vrijgekomen sap opgevangen wordt. Knijp ook de 'navel' van de sinaasappel uit boven de kom. Voeg 3 eetlepels van de olijfolie, de mosterd, honing en witte wijnazijn toe en roer zodat je een mooie dressing krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Hussel de wortellinten door de dressing in de kom en laat even marineren.
  2. Verhit de overgebleven olie in een koekenpan en bak de halloumi aan beide kanten in een paar minuten goudbruin.
  3. Schep de spinazie en de bonen losjes door de wortel.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en leg de sinaasappelparten en de halloumi erbovenop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025