Wortelkoekjes met wortelloof
Wortelkoekjes met wortelloof

Lunch

Wortelkoekjes met wortelloof

  • Lunch
  • 4 personen
  • 352 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 bos bospenen
100 g belegen kaas
50 ml sinaasappelsap
2 losgeklopte eieren
Snufje cayennepeper
Keltisch zeezout
200 g boektweitmeel
kokosolie

BEreidings wijze

  1. Meng de geraspte wortel met het fijngehakte loof, de kaas, het sinaasappelsap en de eieren. Breng op smaak met cayennepeper en Keltisch zeezout.
  2. Meng het boekweitmeel erdoorheen, je krijgt een plakkerig mengsel.
  3. Verhit een koekenpan met een ruime laag kokosolie. Schep bergjes van een flinke eetlepel wortelmengsel in de pan en druk ze plat met de bolle kant van een lepel. Laat de koekjes op middelhoog vuur in ca. 15 tot 20 minuten gaar en bruin worden. Halverwege keren. Eet de koekjes bij het avondeten, de picknick of als snack.

Boodschappen lijst

Tips

Koken met EkoPlaza Wedstrijdwinnaar #3: Ida Wouters Ingrediënten gekocht bij Ekoplaza Veldhoven