Bakken
Wortelcake met frosting en wortelconfit
- • Bakken
- • 12 personen
- • 623 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g winterpeen, geraspt
- • 250 g tarwebloem
- • 180 g zonnebloemolie
- • 150 g rietsuiker
- • 100 g ongezoete appelpuree
- • 100 g walnoten, grof gehakt
- • 4 eieren
- • 2½ tl bakpoeder
- • 1 tl vanille extract
- • 1 tl baksoda
- • 1 tl zout
- • ½ tl gemalen kaneel
- • ½ tl gemalen gember
- • ½ tl gemalen nootmuskaat
- • WORTEL-CONFIT:
- • 130 g winterpeen, in dunne slierten
- • 100 g suiker
- • 50 g walnoten
- • 20 g verse gember, in flinterdunne reepjes
- • ROOMKAAS-FROSTING:
- • 300 g poedersuiker
- • 250 g roomkaas
- • 50 g boter, op kamertemperatuur
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Zeef de droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Mix in een andere kom de olie, eieren, rietsuiker, appelpuree, vanille-extract en geraspte peen. Meng de droge en natte ingrediënten goed door elkaar met een houten lepel. Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven. Bak in 30-40 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker.
- Maak ondertussen de wortel-confit. Doe alle ingrediënten met 300 g water in een pannetje en laat rustig sudderen totdat de wortel zacht is en het water bijna helemaal is verdampt.
- Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen. Maak ondertussen de frosting door de roomkaas te mengen met de boter en de gezeefde poedersuiker.
- Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden en besmeer de onderkant met de helft van de frosting. Leg de bovenkant erop en besmeer met de rest van de frosting. Maak af met de wortelconfit en bestrooi met walnoten.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Ongezoete appelpuree
1,79 350 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Baking soda
4,49 300 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
3,19 20 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - California Frischkäse naturel 70+
2,89 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!