Witte chocolade tiramisutaart
Witte chocolade tiramisutaart

Bakken

Witte chocolade tiramisutaart

  • Bakken
  • 8 personen
  • 513 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g mascarpone
200 ml slagroom, lobbig geslagen
150 ml koffie, afgekoeld
100 g lange vingers
100 g witte chocolade, au bain-marie + 20 g geraspt
20 g suiker
Ook nodig: springvorm van 20 cm, bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Sla de mascarpone met de suiker los en luchtig. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en meng tot een gladde crème.
  2. Klop de slagroom lobbig en spatel door het mascarpone-chocolademengsel.
  3. Wentel de lange vingers door de koffie en leg een laag ervan op de bodem van de springvorm. Spatel daar vervolgens een laagje crème op. Herhaal dit en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast opstijven voor minstens 1½ uur.
  4. Bestrooi voor het serveren met geraspte witte chocolade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.