Bakken
Witloftaart met walnoten
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • DEEG:
- • 200 g bloem
- • 100 g koude boter, in blokjes
- • 1 ei
- • Mespuntje zout
- • VULLING:
- • 6 witlofstronkjes, buitenste blaadjes en kern verwijderd
- • 200 g geraspte kaas
- • 150 g crème fraîche
- • 50 g walnoten, gehakt
- • Klontje boter
- • Peper
- • Ook nodig: ingevette quichevorm
BEreidings wijze
- Meng voor het deeg bloem en zout door elkaar en snijd de boter er met twee messen door.
- Klop het ei door 1 eetl. koud water en kneed door het bloemmengsel tot je een samenhangende bal hebt. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer voor de vulling de witlofstronkjes in de lengte. Verwarm de boter en bak de witlof hierin even aan. Bekleed de ingevette vorm met het deeg bodem en opstaande rand.
- Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche en maal er wat peper over. Verdeel hierop de witlof en bestrooi met de kaas en de walnoten. Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
Boodschappen lijst
- Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,79 125 ml
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,49 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!