Witlofsoep met blauwe geitenkaascrumble
Witlofsoep met blauwe geitenkaascrumble

Soep

Witlofsoep met blauwe geitenkaascrumble

  • Soep
  • 4 personen
  • 291 kcal / portie

Ingrediënten lijst

25 g boter
1 ui, grof gesneden
500 g witlof, kern eruit gesneden en grof gesneden
125 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
½ l groentebouillon
100 ml soya cuisine
verse nootmuskaat, geraspt (of snufje poeder)
zout en peper
50 g blauwschimmelkaas geit (Bastiaansen), verkruimeld
2 el hazelnoten, geroosterd en gehakt
4 el paneermeel, lichtbruin geroosterd in een droge koekenpan
1 el bladpeterselie, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin zachtjes de ui en witlof tot ze glazig zijn. Voeg de aardappels en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep met een flinke scheut soya cuisine en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  2. Meng voor de crumble ondertussen de geitenkaas met de noten, het paneermeel, een snuf zout en de peterselie en zet weg tot gebruik.
  3. Serveer de soep met de crumble.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Wijntip! Deze Oostenrijke wijn is een beemd van Chardonnay en Grüner Veltliner. Dit levert een spannende wijn op met het fruitige en romige van de Chardonnay en het kruidige en verfrissende van de Grüner Veltliner. Dezelfde spanning is terug te vinden in het gerecht!