Soep
Witlofsoep met blauwe geitenkaascrumble
- • Soep
- • 4 personen
- • 291 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 500 g witlof, kern eruit en grof gesneden
- • 125 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
- • 100 ml soja cuisine
- • 50 g geitenkaas blauwschimmel, verkruimeld
- • 25 g boter
- • 1 ui, grof gesneden
- • 4 el paneermeel, lichtbruin geroosterd in een droge koekenpan
- • 2 el hazelnoten, geroosterd en gehakt
- • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
- • Verse nootmuskaat, geraspt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Smelt de boter in een soeppan en bak hierin zachtjes de ui en witlof tot ze glazig zijn. Voeg de aardappels en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep met een flinke scheut soya cuisine en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Meng voor de crumble ondertussen de geitenkaas met de noten, het paneermeel, een snuf zout en de peterselie en zet weg tot gebruik.
- Serveer de soep met de crumble.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Nootmuskaat heel
2,19 10 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,29 200 ML
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart - Blauwschimmel geitenkaas 50+
6,98 185 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,89 250 Gram
removeadd product to cart - Witlof
3,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!