Voorgerecht
Witlofschuitjes met halloumi en druivenchutney
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 274 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g blauwe druiven, gehalveerd
- • 200 g halloumi, in 12 plakjes (of 100 g vegan cicioni fermentino, deze niet grillen)
- • 12 losgemaakte witlofblaadjes
- • ½ citroen, rasp + sap
- • 2 el olijfolie
- • 2 el ahornsiroop
- • 1 tl anijszaad
- • 1 tl venkelzaad
BEreidings wijze
- Stamp het anijszaad en het venkelzaad samen fijn in een vijzel.
- Verwarm de olijfolie op laag vuur en bak hierin de gehalveerde druiven 10 minuten. Voeg vervolgens het fijngemalen zaad, de ahornsiroop en citroenrasp en -sap toe en bak nog 5 minuten al roerend.
- Gril ondertussen de plakjes halloumi in een grillpan tot er mooie streepjes op te zien zijn of verdeel de fermentino in 12 porties (deze niet grillen).
- Leg op elk blaadje witlof een plakje halloumi of een portie fermentino en verdeel de druiven erover.
Boodschappen lijst
- Halloumi
7,59 200 Gram
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Anijszaad
3,29 40 Gram
removeadd product to cart - Venkelzaad
2,79 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!