Hoofdgerecht
Winterstoof met ijsbock en pruimen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 551 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 700 g runderriblap, in blokjes van 2x2 cm
- • 300 g winterpostelein, gewassen en droog geslingerd
- • 300 ml ijsbock bier
- • 150 g gewelde pruimen
- • 50 g boter
- • 1 aardappel, geschild en in blokjes
- • 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
- • 1 ui, in stukjes
- • 1 takje tijm
- • 1 laurierblad
- • 1 el bloem
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bestrooi het vlees naar behoefte met zout en peper en bestrooi met de bloem. Meng goed door elkaar.
- Neem een braadpan met dikke bodem en verhit hierin de boter op hoog vuur. Bak het vlees roerend flink aan. Voeg de gesneden ui, de tijm en het laurierblad toe en laat op laag vuur even doorstoven. Voeg de helft van het flesje bier toe, plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 2½ uur op laag vuur gaarstoven. Controleer tussentijds en voeg indien nodig wat meer bier toe.
- Kook de knolselderij met de aardappel en wat zout gaar en pureer met de staafmixer tot een glad geheel. Houd warm.
- Voeg aan de winterstoof de gewelde pruimen toe en laat doorstoven tot het vlees goed gaar is. Breng eventueel verder op smaak met bouillon of peper en zout.
- Maak de (warme) borden op: meng de winterpostelein door de hete puree en schep op de borden. Duw met de bolle kant van een natte opscheplepel een kuiltje in de puree en schep daar de stoof op.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Winterpostelein
13,90 1 kg
Uit assortiment
- Runder riblappen
12,63 370 Gram
removeadd product to cart - Gewelde gedroogde pruimen zonder pit
5,19 150 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - IJsbock
2,79 30 cl
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!