Dranken
Winterse Gimber-glögg met cranberry en amandel
- • Dranken
- • 4 personen
- • 457 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml rode wijn
- • 200 ml rode port
- • 100 ml Gimber
- • 70 g suiker
- • 30 g cranberry's
- • 7 kardemom, heel
- • 2 laurierblaadjes
- • 1 kaneelstokje
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 4 el amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan
BEreidings wijze
- Verwarm in een kookpan op laag vuur 400 ml water met de rode wijn, port, Gimber, suiker, kaneelstokje, kardemom, laurier en sinaasappelschil en laat het ca. 1 uur trekken. Roer het af en toe door en zorg dat het heet wordt maar niet gaat koken.
- Verdeel de cranberry’s en het geroosterde amandelschaafsel over de glazen en schenk de hete glögg erover.
Boodschappen lijst
- Amandelschaafsel
2,59 75 Gram
removeadd product to cart - Kaneelstokjes
3,19 12 Gram
removeadd product to cart - Ruby Port
19,79 75 cl
removeadd product to cart - Cranberries
3,19 100 Gram
removeadd product to cart - Kardemom heel
5,79 25 Gram
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,19 750 Gram
removeadd product to cart - Shiraz
7,29 75 cl
removeadd product to cart - Gimber
11,19 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur trekken Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!