Soep
Winterse gevulde tomatensoep met groenten
- • Soep
- • 4 personen
- • 147 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • olie om in te bakken
- • 1 ui, gesnipperd
- • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 4 el tomatenpuree
- • 1 kg romatomaten, in grove stukken
- • 5 takjes verse tijm
- • 2 laurierblaadjes
- • ca. 500 ml runderbouillon
- • zout en peper
- • 1 doosje soepgroenten of zomergroenten (450 g diepvries)
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit alles nog een paar minuten. Schep de tomatenpuree en de tomaten erdoor en bak op hoger vuur tot de tomaten vrij zacht zijn.
- Leg de kruiden erbij en giet de bouillon erover. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
- Verwijder de tijm en laurier en pureer de soep naar wens met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Roer de diepvriesgroenten door de soep en warm nog ca. 5 minuten mee tot de groenten en de soep goed warm zijn.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
10,95 1 Liter
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,09 100 Gram
removeadd product to cart - Soepgroenten
1,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Runderbouillon
4,69 500 Ml
removeadd product to cart - Tijm in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!