Winterse gevulde tomatensoep met groenten
Winterse gevulde tomatensoep met groenten

Soep

Winterse gevulde tomatensoep met groenten

  • Soep
  • 4 personen
  • 147 kcal / portie

Ingrediënten lijst

olie om in te bakken
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 el tomatenpuree
1 kg romatomaten, in grove stukken
5 takjes verse tijm
2 laurierblaadjes
ca. 500 ml runderbouillon
zout en peper
1 doosje soepgroenten of zomergroenten (450 g diepvries)

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit alles nog een paar minuten. Schep de tomatenpuree en de tomaten erdoor en bak op hoger vuur tot de tomaten vrij zacht zijn.
  2. Leg de kruiden erbij en giet de bouillon erover. Laat ca. 30 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
  3. Verwijder de tijm en laurier en pureer de soep naar wens met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Roer de diepvriesgroenten door de soep en warm nog ca. 5 minuten mee tot de groenten en de soep goed warm zijn.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten winter