Soep
Waterkers-doperwtensoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 159 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 650 ml groentebouillon
- • 200 g doperwten (diepvries)
- • 150 ml rijstdrink
- • 100 g waterkers
- • 4 tenen knoflook, geplet
- • 2 prei, in dunne ringen
- • 1 citroen, rasp + sap
- • 4 el rijst cuisine
- • 2 el verse dille, grof gehakt
- • 2 el verse peterselie, grof gehakt
- • 1 el olijfolie + extra voor erover
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en knoflook in 8-10 minuten zacht.
- Voeg de bouillon toe en laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Houd een beetje waterkers apart voor de garnering en voeg de rest, samen met de erwten, aan de bouillon toe. Laat 5 minuten doorkoken.
- Pureer de soep en roer de rasp en sap van de citroen en de helft van de tuinkruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met een beetje cuisine. Garneer met de overgebleven waterkers en tuinkruiden en druppel er wat olijfolie over.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Rijstdrink
2,69 1 Liter
removeadd product to cart - Waterkers
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!