Waterkers-doperwtensoep
Waterkers-doperwtensoep

Soep

Waterkers-doperwtensoep

  • Soep
  • 4 personen
  • 159 kcal / portie

Ingrediënten lijst

650 ml groentebouillon
200 g doperwten (diepvries)
150 ml rijstdrink
100 g waterkers
4 tenen knoflook, geplet
2 prei, in dunne ringen
1 citroen, rasp + sap
4 el rijst cuisine
2 el verse dille, grof gehakt
2 el verse peterselie, grof gehakt
1 el olijfolie + extra voor erover
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en knoflook in 8-10 minuten zacht.
  2. Voeg de bouillon toe en laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Houd een beetje waterkers apart voor de garnering en voeg de rest, samen met de erwten, aan de bouillon toe. Laat 5 minuten doorkoken.
  3. Pureer de soep en roer de rasp en sap van de citroen en de helft van de tuinkruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de soep met een beetje cuisine. Garneer met de overgebleven waterkers en tuinkruiden en druppel er wat olijfolie over.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.