Hoofdgerecht
Wasabibiefstuk met bimi en paddenstoelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 356 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 360 g ramennoodles
- • 300 g gemengde paddenstoelen
- • 250 g bimi of broccoli
- • 4 biefstukken à 100 g
- • 2 tenen knoflook
- • 1 kleine courgette
- • 4 el tamari
- • 3 tl zonnebloemolie
- • 2 tl mirin
- • 2 tl verse gember, fijngeraspt
- • 2 tl wasabipasta of -poeder
- • Sango kiemen
BEreidings wijze
- Meng de wasabi met de gember en 3 el tamari. Laat de biefstukken hierin marineren.
- Maak de bimi of broccoli schoon en snijd indien nodig wat kleiner, maak de paddenstoelen schoon en halveer de grote. Pers de knoflook uit en halveer de courgette. Snijd deze in dunne schuine plakjes.
- Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Dep de biefstukken droog en vet ze in met 1 tl olie. Grill ze 3 minuten er kant totdat ze medium gaar zijn. Laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten op een bord en snijd hierna in plakjes.
- Bereid ondertussen de noodles volgens de verpakking. Giet ze af en schep ze om met de mirin en 2 tl tamari.
- Verhit de overige olie in en wok op hoog vuur. Roerbak de paddenstoelen 2 minuten, voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg nu de bimi toe en 1 minuut later de courgette en bak nu totdat de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste lepel tamari toe en schep om.
- Schep de noodles op het bord en verdeel de groenten en de biefstuk erover. Garneer met de kiemen.
Boodschappen lijst
- Mirin (zoete kookwijn)
6,09 250 ml
removeadd product to cart - Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Ramen bruine rijstnoedels
6,69 280 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Runder biefstuk (2 stuks)
13,04 250 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,29 250 Ml
removeadd product to cart - Rode radijskiemen (sango)
1,39 50 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!