Warme knolselderijtaart met komijnekaas
Warme knolselderijtaart met komijnekaas

Hoofdgerecht

Warme knolselderijtaart met komijnekaas

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 346 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 knolselderijen, geschild in dunne plakken van +/- 2 mm
4 eieren
200 ml kookroom
150 g artisjokharten
150 g komijnekaas
75 g veldsla
Nodig: Springvorm van ca. 24 cm

BEreidings wijze

  1. Schil de knolselderij en snijd er, liefst met behulp van een mandoline, dunne plakken van ca. 2 mm van.
  2. Doe de eieren en kookroom in een kom en klop door elkaar met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Leg in de springvorm 2 lagen knolselderij, 1 laag kaas en een paar artisjokplakken en voeg dan een scheut eimengsel toe. Herhaal dit tot alles op is.
  5. Bak de hartige taart in ca. 55 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven, snijd er mooie punten van en garneer met veldsla.

Boodschappen lijst

  • product
    Artisjokkenharten

    5,49 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Knolselderij

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    2,39 4 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Haver cuisine

    1,49 200 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Veldsla

    2,29 75 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020