Salade
Warme aardappelsalade met paddenstoelen
- • Salade
- • 4 personen
- • 295 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 g vastkokende aardappelen, met schil in grove blokken
- • 175 g paddenstoelenmix, in reepjes
- • 100 g waterkers
- • 85 g blauwschimmel geitenkaas
- • 50 g pecannoten
- • 2 rode uien
- • 3 el olijfolie
- • 1 el grove mosterd
- • 1 el rode wijnazijn
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Meng 1 eetlepel van de olijfolie door de aardappelblokjes en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten. Leg de partjes ui erbij en hussel alles door elkaar. Bak nog eens 20 minuten tot de aardappeltjes mooi bruin zijn en de uien zacht en enigszins gekaramelliseerd.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gesneden paddenstoelen ca. 5 minuten.
- Meng ondertussen voor de dressing de overgebleven eetlepel olijfolie met de mosterd, de azijn en een eetlepel water.
- Meng de warme aardappel en uien met de dressing, de paddenstoelen en de pecannoten. Hussel er luchtig de waterkers door.
- Verdeel over 4 borden en verkruimel de blauwe kaas erover.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!