Hoofdgerecht
Voorjaasstamppot met raapstelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 567 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg zoete aardappels, geschild en in stukken
- • 250 g raapstelen, gewassen en grof gesneden
- • 150 g feta, verbrokkeld
- • 60 g amandelen
- • 50 ml haverdrink
- • 1 citroen, de rasp
- • 4 el olijfolie
- • Zout & peper
- • Optioneel: ½ el chili vlokken
BEreidings wijze
- Kook de zoete aardappels gaar in ruim water met een flinke snuf zout. Giet af. Stamp tot puree en schep de raapstelen, citroenrasp, chilivlokken, 3 eetlepels olijfolie en de haverdrink erdoor.
- Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en rooster hierin de amandelen goudbruin in ca. 3 minuten. Hak ze grof en strooi er een snufje zout over.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met feta en geroosterde amandelen.
Boodschappen lijst
- Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Raapstelen
2,19 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!