Hoofdgerecht
Voorjaasstamppot met raapstelen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 567 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 kg zoete aardappels, geschild en in stukken
- • 250 g raapstelen, gewassen en grof gesneden
- • 150 g feta, verbrokkeld
- • 60 g amandelen
- • 50 ml haverdrink
- • 1 citroen, de rasp
- • 4 el olijfolie
- • Zout & peper
- • Optioneel: ½ el chili vlokken
BEreidings wijze
- Kook de zoete aardappels gaar in ruim water met een flinke snuf zout. Giet af. Stamp tot puree en schep de raapstelen, citroenrasp, chilivlokken, 3 eetlepels olijfolie en de haverdrink erdoor.
- Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en rooster hierin de amandelen goudbruin in ca. 3 minuten. Hak ze grof en strooi er een snufje zout over.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met feta en geroosterde amandelen.
Boodschappen lijst
- Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,29 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!