Voorjaasstamppot met raapstelen
Voorjaasstamppot met raapstelen

Hoofdgerecht

Voorjaasstamppot met raapstelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 567 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 kg zoete aardappels, geschild en in stukken
250 g raapstelen, gewassen en grof gesneden
150 g feta, verbrokkeld
60 g amandelen
50 ml haverdrink
1 citroen, de rasp
4 el olijfolie
Zout & peper
Optioneel: ½ el chili vlokken

BEreidings wijze

  1. Kook de zoete aardappels gaar in ruim water met een flinke snuf zout. Giet af. Stamp tot puree en schep de raapstelen, citroenrasp, chilivlokken, 3 eetlepels olijfolie en de haverdrink erdoor.
  2. Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en rooster hierin de amandelen goudbruin in ca. 3 minuten. Hak ze grof en strooi er een snufje zout over.
  3. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met feta en geroosterde amandelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.