Volkoren ontbijtpannenkoekjes met gebakken appel
Volkoren ontbijtpannenkoekjes met gebakken appel

Ontbijt

Volkoren ontbijtpannenkoekjes met gebakken appel

  • Ontbijt
  • 4 personen
  • 273 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 ml haverdrink suikervrij
150 g volkoren tarwemeel
2 appels, klokhuis met appelboor verwijderd en in plakken
1 ei (of voor vegan: 1 el ei-vervanger + 30 ml water)
4 el yoghurt of een plantaardig alternatief
2 el amandelen, grof gehakt
½ el honing of ahornsiroop
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
¼ tl zout
Olie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Meng het volkoren meel met de honing/ahornsiroop, bakpoeder, baksoda, zout, het ei (of ei-vervanger) en de helft van de haverdrink. Roer het beslag glad en voeg dan de rest van de drink toe.
  2. Bak pannenkoeken van het beslag in een beetje olie.
  3. Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de helft van de appelplakken aan beide kanten goudbruin. Doe hetzelfde met de andere helft.
  4. Serveer de pannenkoekjes met een schep (plantaardige) yoghurt en de gebakken appel en bestrooi met amandelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.