Bakken
Volkoren bananenbrood met chocola
- • Bakken
- • 8 personen
- • 250 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g volkorenmeel
- • 4 overrijpe bananen
- • 2 eieren
- • 100 ml milde olie of boter
- • 100 ml melk
- • 50 ml ahornsiroop
- • 50 g cacaonibs
- • 50 g pure chocolade, klein gehakt
- • 1½ tl wijnsteenbakpoeder
- • 1 tl vanillearoma of 1 zakje vanillesuiker
- • ½ tl baksoda
- • ½ tl zout
- • Ook nodig: cakevorm, lichtjes ingevet en bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170℃.
- Meng olie, ahornsiroop, melk, vanillearoma, eieren en banaan door elkaar met een mixer.
- Meng het bakpoeder, baksoda en het zout door het meel en spatel het daarna door het bananenmengsel. Roer niet teveel.
- Meng de cacaobibs ende gehakte chocolade erdoor en schep het mengsel in de vorm.
- Bak in 40-50 minuten gaar in de oven. Het is gaat als een prikker er droog uitkomt. Houd de tijd in de gaten: van te lang bakken droogt het brood uit en het moet juist een beetje smeuïg zijn van binnen.
Boodschappen lijst
- RAW Cacao nibs
15,49 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Baksoda
3,79 300 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Koolzaadolie
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Pure chocolade 80%
4,69 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!