Bakken
Vlierbloesem panna cotta
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • PANNA COTTA:
- • 250 ml double cream (=2 delen slagroom en 1 deel mascarpone)
- • 200 ml melk
- • 50 ml elderflower cordial
- • 3 blaadjes gelatine
- • 1 vanillestokje
- • 1 tl vanille extract
- • COMPOTE:
- • 200 g vlierbessen of cranberries
- • 175 g suiker
- • Kneepje citroensap
BEreidings wijze
- Laat de gelatineblaadjes weken in een laagje koud water totdat ze zacht zijn. Doe de melk, cream, vanillestokje, cordial en vanille extract in een pannetje en breng tegen de kook aan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg toe aan de pan. Haal de pan van het vuur en roer goed totdat de blaadjes volledig opgelost zijn.
- Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat ze afkoelen in de koelkast. Laat ze daar minstens een uur opstijven.
- Maak ondertussen de compote. Doe de bessen, suiker, citroensap en 50 ml water in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de suiker geheel oplossen. Neem de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen voor serveren.
- Draai de panna cotta om zodat deze uit het bakje valt en serveer met de compote.
Boodschappen lijst
- Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Mascarpone
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Volle melk
1,99 1 Liter
removeadd product to cart - Elderflower cordial
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
5,59 330 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Belvoir Farm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!