Verse pasta met herfstgroenten
Verse pasta met herfstgroenten

Hoofdgerecht

Verse pasta met herfstgroenten

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 602 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g verse tagliatelle
150 g knolselderijblokjes
150 g pompoenblokjes
100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
1 koolrabi, in blokjes
1 flesje La Trappe Puur bier
1 ui, gesnipperd
1 groentebouillonblokje
3 el tijmblaadjes, grof gehakt
2 el olijfolie
Zout & peper
Optioneel: 1 el maiszetmeel, opgelost in een beetje water

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook met de tijm glazig. Voeg de pompoen, knolselderij en koolrabi toe en bak ca. 10 minuten.
  2. Blus af met het bier en voeg het bouillonblokje toe. Laat op laag vuur ca. 30 minuten pruttelen. Bind daarna eventueel met het maiszetmeel en breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat vermeld. Meng de pasta daarna door de saus en verdeel over twee borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.