Veldsla stamppot met bosui
Veldsla stamppot met bosui

Hoofdgerecht

Veldsla stamppot met bosui

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 648 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g aardappels, zachtkokend
300 g zoete aardappels
75 g veldsla
1/2 bosui
200 g hamburger
1 el bakolie
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. 1. Breng water aan de kook voor de aardappels en zoete aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en vang wat kookvocht op.
  2. 2. Was de veldsla en laat goed uitlekken (verwijder eventueel de worteltjes). Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  3. 3. Verwarm olie in een bakpan en bak de kalfshamburgers bruin en gaar in 8-10 minuten. Voeg halverwege de helft van de bosui toe en bak mee.
  4. 4. Stamp de aardappels met het kookvocht tot een gladde puree. Schep de veldsla en bosui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de kalfshamburgers ernaast.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: Ook erg lekker met tomaatjes! Dit recept is afkomstig van EkoMenu