Vegan witte chocolade cheesecake
Vegan witte chocolade cheesecake

Bakken

Vegan witte chocolade cheesecake

 • Bakken
 • 8 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
180 g vegan koekjes
80 g kokosolie, gesmolten
VULLING:
400 g kokosmelk
300 g raw cashewnoten
160 g vegan witte chocolade vanille
100 g blauwe bessen
1 el citroensap
COMPOTE:
200 g blauwe bessen
2 el ahornsiroop
1 el citroensap
1 el maïszetmeel
Ook nodig: springvorm van 20 cm Ø

BEreidings wijze

 1. Laat de cashewnoten 6-8 uur (het liefst een nacht) weken in water. Giet vervolgens het water af.
 2. Begin met de bodem. Doe de koekjes in een keukenmachine en blend totdat het kruimels zijn. Voeg de kokosolie toe en blend enkele keren totdat je een plakkerig geheel hebt.
 3. Verwarm de oven voor tot 180°C en vet de springvorm in. Doe de koekkruimels in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
 4. Doe de springvorm in de oven en bak voor 8-10 minuten totdat de bodem goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
 5. Smelt de vegan witte chocolade au bain marie. Doe de cashewnoten, kokosmelk en citroensap in de blender en blend totdat het een glad geheel is. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het geheel en blend tot een zeer gladde massa.
 6. Schenk direct het mengsel over de afgekoelde bodem. Voeg de blauwe bessen toe en druk ze met een lepel naar beneden zodat ze helemaal bedekt zijn. Maak de bovenkant glad en zet een nacht in de koelkast.
 7. Maak net voor serveren de compote. Doe de blauwe bessen, citroensap en ahornsiroop in een kleine sauspan en breng aan de kook op medium vuur.
 8. Mix het maïszetmeel met 1 el water totdat het klontvrij is. Plet de blauwe bessen met een vork of aardappelstamper. Roer het maïszetmeelmengsel er doorheen en laat de compote 30-60 seconden dik worden.
 9. Snijd de taart in punten en garneer elke punt met de blauwe bessen compote.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van iChoc.