Lunch
Vegan wentelteefjes-muffins
- • Lunch
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 125 ml sojaroom
- • 125 ml sojamelk met vanillesmaak
- • 1 el maïzena
- • 3 el bloem
- • 3 el kaneel
- • 10 plakjes licht volkorenbrood
- • ahornsiroop naar smaak
- • 1 bakje plantaardige kokosyoghurt
- • rasp + 1 sap van 1 limoen
- • 1 zakje vanillesuiker
- • 200 g gemengd vers rood fruit: zoals aardbeien, rode bessen, frambozen, bramen
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de room, melk, maïzena, bloem en kaneel door elkaar. Maak op smaak met een scheutje ahornsiroop.
- Haal het brood door het beslag en verdeel deze over de muffinvormpjes.
- Bak 10 minuten en laat iets afkoelen.
- Klop ondertussen de kokosyoghurt, limoenrasp en vanillesuiker door elkaar en schep dit in de wentelteefjes.
- Decoreer met het bosfruit.
Boodschappen lijst
- Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Maïszetmeel
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Sojadrink vanilla
3,39 1 Liter
removeadd product to cart
Tips
Dit is een recept uit het boek 'De gezonde bourgondiër'. In de lente van 2019 is het boek uitgeroepen tot 'Lekker Vega Kookboek van het Jaar'. 'De gezonde bourgondiër' is te koop in onze Ekoplaza winkels.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!