Vegan tulband
Vegan tulband

Bakken

Vegan tulband

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

320 g bloem
250 g aardbeien, in kwarten
240 ml Provamel oat original
180 g kokosolie, op kamertemperatuur
125 g rietsuiker
100 g blauwe bessen
50 ml vlierbloesemsiroop
30 ml appelazijn
16 g gebroken lijnzaad
1 el bakpoeder
1 tl vanille-extract
Snuf zout
Poedersuiker ter decoratie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de appelazijn bij de haverdrink en laat even staan. Mix het lijnzaad met 100 ml water en de vlierbloesemsiroop en laat dit ook even staan.
  3. Mix met een staafmixer de kokosolie samen met de suiker luchtig in een grote mengkom. Zet net zolang de staafmixer aan totdat de olie zacht wordt en een groot luchtig beslag is ontstaan. Voeg het vanille-extract en het lijnzaadpapje toe en mix nog een keer goed.
  4. Schep nu eerst de helft van de bloem en de helft van het haverdrinkmengsel door de kokos/suikermix heen. Schep vervolgens de rest van de haverdrink, bloem, zout en bakpoeder erdoorheen. Als het goed is heb je nu een redelijk stevig beslag.
  5. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem. Tik overtollig bloem uit de vorm. Schep de helft van de aardbeien door het beslag en verdeel het beslag in de tulband.
  6. Bak de tulband 1 uur in het midden van de oven. Prik voorzichtig in het beslag om te zien of de cake gaar is. Zo niet, dan moet hij nog even. Om te voorkomen dat de cake aan de bovenkant te donker wordt, kun je tijdens het bakken na een uur een vel aluminiumfolie over de taart leggen. Als de prikker droog uit het beslag komt, is de tulband gaar. Haal het dan uit de oven en laat 'm helemaal afkoelen.
  7. Versier met de rest van de aardbeien en blauwe bessen en bestrooi met poedersuiker.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Terug naar beter