Bakken
Vegan speltpizza funghi
- • Bakken
- • 4 personen
- • 707 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • BODEMS:
- • 300 g speltmeel
- • ½ zakje gist
- • ½ tl zout
- • TOPPING:
- • 250 g paddenstoelen
- • 120 g vegan mozzarella, in plakjes
- • 2 teentjes knoflook
- • 2 handjes peterselie, kleingesneden
- • Olie om in te bakken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kneed van het speltmeel, gist en zout met 150 ml lauw water een soepel deeg. Halveer en maak er 2 deegballen van. Snijd de bovenkant licht in en laat ze ca. 45 minuten afgedekt op een tochtvrije, warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Rol de deegballen uit tot pizzabodems. Bestrooi met in totaal ¼ van de peterselie en een klein beetje zout en rol er nog een keer overheen.
- Verdeel de helft van de mozzarella over de 2 pizzabodems en zet ze dan 5 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken en bak met de knoflook en grootste deel van de peterselie in een scheutje olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de paddenstoelen over de twee pizza’s, leg de rest van de mozzarella erop en bak nog 10 minuten in de oven.
- Bestrooi met de rest van de peterselie.
Boodschappen lijst
- Gedroogde gist
1,29 7 Gram
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Mozzavella
3,69 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!