Vegan speltpizza funghi
Vegan speltpizza funghi

Bakken

Vegan speltpizza funghi

  • Bakken
  • 4 personen
  • 707 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BODEMS:
300 g speltmeel
½ zakje gist
½ tl zout
TOPPING:
250 g paddenstoelen
120 g vegan mozzarella, in plakjes
2 teentjes knoflook
2 handjes peterselie, kleingesneden
Olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kneed van het speltmeel, gist en zout met 150 ml lauw water een soepel deeg. Halveer en maak er 2 deegballen van. Snijd de bovenkant licht in en laat ze ca. 45 minuten afgedekt op een tochtvrije, warme plek rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  3. Rol de deegballen uit tot pizzabodems. Bestrooi met in totaal ¼ van de peterselie en een klein beetje zout en rol er nog een keer overheen.
  4. Verdeel de helft van de mozzarella over de 2 pizzabodems en zet ze dan 5 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken en bak met de knoflook en grootste deel van de peterselie in een scheutje olie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de paddenstoelen over de twee pizza’s, leg de rest van de mozzarella erop en bak nog 10 minuten in de oven.
  7. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.