Hoofdgerecht
Vegan gevulde pasta met rode biet en cashewnotencrème
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • Voor de pompoen
- • 820 g butternut, in blokjes gesneden
- • Olijfolie om te besprenkelen
- • ½ tl zeezout
- • versgemalen zwarte peper
- • Voor de cashewnotencrème
- • 300 g cashewnoten, gedrenkt in water (minimaal 1 uur) en uitgelekt
- • 300 ml water
- • 1 grote teen knoflook
- • 60 ml versgeperst citroensap
- • ¾ tl zeezout
- • Voor de vulling
- • 400 g tofu
- • ½ tl citroenschil
- • 2 tl gedroogde oregano
- • 2 tl fijngehakte verse salie
- • 1 tl rode chilivlokken
- • ½ tl vers geraspte nootmuskaat
- • ¼ tl gemalen kaneel
- • 1½ tl zeezout
- • versgemalen zwarte peper
- • 450 g spinazie
- • 2 pakjes Love Beets Babybietjes – balsamico, in blokjes gesneden
- • Om te serveren
- • 225 g kruidige tomatensaus
- • Een handvol fijngehakte verse kruiden, zoals bijv. peterselie of rozemarijn
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Plaats de butternutpartjes erop, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper. rooster 20 tot 25 minuten, tot ze lichtbruin en gaar zijn.
- Cashewnotencrème voorbereiden: meng de uitgelekte rauwe cashewnoten met water, knoflook, citroenrasp, ½ theelepel zout en peper in de kom van een keukenmachine. Doe een kwart van het mengsel in een kleine kom en zet deze opzij.
- Vulling voorbereiden: voeg de tofu, citroenschil, oregano, salie, chilivlokken, nootmuskaat, kaneel, zout en peper toe aan de overgebleven cashewnotencrème in de keukenmachine. Pureer tot een romig en glad mengsel. Breng op smaak en voeg indien nodig zout en peper toe. doe de vulling in een kom.
- Verwarm in een middelgrote pan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak tot deze verwelkt is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Laat de overtollige vloeistof weglopen en snijdt de spinazie fijn. Voeg de fijngehakte spinazie, geroosterde butternutpartjes en rode biet voorzichtig toe aan het kruiden-tofu-mengsel. Terzijde plaatsen.
- Pasta vullen: breng een grote pan metzout water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies al dente. Giet het water af.
- Spreid gekruide tomatensaus uit over een grote ovenschaal. Vul elke pastaschelp met een beetje vulling en plaats op de ovenschaal. Giet wat olijfolie over de pastaschelpen en bak gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en serveer met de overgebleven cashewnotencrème. Bestrooi met kruiden en warm serveren.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Cashewnoten
12,69 600 Gram
removeadd product to cart - Sugo basilico pastasaus
3,59 350 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Tofu naturel duopack
3,69 500 Gram
removeadd product to cart - Oregano in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Fijn zeezout
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,99 35 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,39 20 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Lovebeets
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!