Vegan geroosterde rode bietjes
Vegan geroosterde rode bietjes

Hoofdgerecht

Vegan geroosterde rode bietjes

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 614 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 appel
1 bos bospeen
180 g love beets balsamico
½ groentebouillontablet
130 g quinoa
1 zakje verse dragon
amandelschaafsel naar smaak
zelf toevoegen
3 el olijfolie extra vierge
1 el (appel)azijn
2 tl agavesiroop
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd het loof van de bospenen. Schil de bospenen en snijd in de lengte in in vieren. Bestrijk de penen en de rode bieten kwarten met wat olijfolie extra vierge en verdeel ze samen met de appel over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi de laatste 5 minuten het amandelschaafsel erover en rooster dit de laatste minuten mee.
  3. Breng intussen water met het groentebouillontablet aan de kook. Was de quinoa onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de quinoa in 8 minuten gaar in de groentebouillon. Giet daarna het water af.
  4. Was en snijd de verse dragon heel klein. Meng met olijfolie extra vierge, (appel)azijn, agavesiroop, zout en peper.
  5. Serveer de groenten met de quinoa en een scheutje van de dragon dip.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu