Hoofdgerecht
Vegan geroosterde rode bietjes
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 614 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 180 g love beets balsamico
- • 130 g quinoa
- • 1 bos bospeen
- • 1 appel
- • 1 zakje verse dragon
- • ½ groentebouillonblokje
- • Handje amandelschaafsel
- • 3 el olijfolie extra vierge
- • 1 el (appel)azijn
- • 2 tl agavesiroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd het loof van de bospenen. Schil de bospenen en snijd in de lengte in in vieren. Bestrijk de penen en de rode bieten kwarten met wat olijfolie extra vierge en verdeel ze samen met de appel over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi de laatste 5 minuten het amandelschaafsel erover en rooster dit de laatste minuten mee.
- Breng intussen water met het groentebouillontablet aan de kook. Was de quinoa onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de quinoa in 8 minuten gaar in de groentebouillon. Giet daarna het water af.
- Was en snijd de verse dragon heel klein. Meng met olijfolie extra vierge, (appel)azijn, agavesiroop, zout en peper.
- Serveer de groenten met de quinoa en een scheutje van de dragon dip.
Boodschappen lijst
- Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Quinoa
4,89 500 Gram
removeadd product to cart - Bospeen
3,59 1 stuks
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!