Vegan alternatief voor de klassieke kaastaart
Vegan alternatief voor de klassieke kaastaart

Bakken

Vegan alternatief voor de klassieke kaastaart

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
300 g tarwemeel
100 g soja margarine
75 ml agavesiroop
1 pakje bakpoeder
VULLING:
400 g soja alternatief voor yoghurt
175 ml sojadrink ongezoet
150 ml agavesiroop
50 g bak & braad vloeibaar
20 g bloem
1 pakje poeder voor vanillepudding
½ citroen, de schil
1 snufje kurkuma
Ook nodig: springvorm van 28 cm & keukenmachine

BEreidings wijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem met 3 eetl. water in een kom en meng goed.
  2. Kneed goed met de hand en verdeel het deeg over de springvorm. Zorg ervoor dat er een rechtopstaande rand is.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Meng alle ingrediënten voor de vulling (soja alternatief, agavesiroop, poeder voor vanillepudding, bakken & smeren, soja drink, bloem, geraspte schil citroen, snufje kurkuma) en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
  5. Bak de cake gedurende 25-35 minuten op 200 °C.
  6. Verdubbel voor een hogere taart de hoeveelheid ingrediënten voor de vulling en laat de cake bakken op 180°C gedurende 40-45 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Recept van Provamel