Bakken
Vegan alternatief voor de klassieke kaastaart
- • Bakken
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 300 g tarwemeel
- • 100 g soja margarine
- • 75 ml agavesiroop
- • 1 pakje bakpoeder
- • VULLING:
- • 400 g soja alternatief voor yoghurt
- • 175 ml sojadrink ongezoet
- • 150 ml agavesiroop
- • 50 g bak & braad vloeibaar
- • 20 g bloem
- • 1 pakje poeder voor vanillepudding
- • ½ citroen, de schil
- • 1 snufje kurkuma
- • Ook nodig: springvorm van 28 cm & keukenmachine
BEreidings wijze
- Doe alle ingrediënten voor de bodem met 3 eetl. water in een kom en meng goed.
- Kneed goed met de hand en verdeel het deeg over de springvorm. Zorg ervoor dat er een rechtopstaande rand is.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling (soja alternatief, agavesiroop, poeder voor vanillepudding, bakken & smeren, soja drink, bloem, geraspte schil citroen, snufje kurkuma) en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
- Bak de cake gedurende 25-35 minuten op 200 °C.
- Verdubbel voor een hogere taart de hoeveelheid ingrediënten voor de vulling en laat de cake bakken op 180°C gedurende 40-45 minuten.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Sojadrink suikervrij
2,75 1 Liter
removeadd product to cart - Vloeibare bak en braad boter
3,39 450 Ml
removeadd product to cart - Soja margarine
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart
Tips
Recept van Provamel
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!