Vega tofu-remoulade
Vega tofu-remoulade

Voorgerecht

Vega tofu-remoulade

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g tofu natuur
40 ml witte balsamicoazijn
1½ augurk
1 stengel bleekselderij
1½ bos bieslook
½ bos bladpeterselie
1 el sojasaus
1 tl mosterd
½ tl zonnebloemolie
½ tl kurkuma
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de bleekselderij en de augurken in fijne blokjes. Hak de bieslook en de peterselie fijn.
  2. Meng de balsamicoazijn, sojasaus, zonnebloemolie, currypoeder en kurmuma en roer goed door elkaar.
  3. Plet de tofu fijn met een vork. Giet in een kom en kruid met zout, peper en mosterd. Mix fijn met een staafmixer. Voeg telkens een beetje van het azijn- en oliemengsel toe tot je een gladde homogene saus krijgt. Voeg eventueel wat water toe.
  4. Voeg de groenteblokjes en de gehakte kruiden toe.

Boodschappen lijst

Tips

Deze vega tofu-remoulade is lekker met rauwkostsalade en geroosterde groenten.