Hoofdgerecht
Vega bourguignon
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 693 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 400 g vega stoofvlees
- • 340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 300 g (bruine) rijst, bereid zoals op de verpakking staat vermeld (voor erbij)
- • 300 ml rode wijn (let op vega)
- • 250 g champignons, in partjes
- • 140 g vegan speckjes
- • 100 g zilveruitjes zoetzuur
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 3 blaadjes laurier
- • 1 winterpeen, in halve plakjes
- • 1 ui, grof gesnipperd
- • 5 el bloem
- • 4 el tomatenpuree
- • 3 el peterselie, grof gehakt
- • 3 el plantaardige olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de peen toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de champignons erbij en zout en peper en bak nog eens ca. 5 minuten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en bak ook 2 minuten mee.
- Blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Roer goed door en voeg de laurierblaadjes, zilveruitjes, vega stoofvlees en lupine toe. Laat dit op laag tot middelhoog vuur ca. 25 minuten rustig doorkoken met het deksel op de pan.
- Bereid intussen de vegan speckjes zoals op de verpakking staat vermeld en voeg ze toe aan de stoof.
- Serveer de vega bourguignon samen met de gekookte rijst en garneer met versgehakte peterselie.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Witte lupine
2,19 340 Gram
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Nero d'Avola
11,95 75 cl
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Vegan speckjes
3,99 140 Gram
removeadd product to cart - Zilveruitjes zoetzuur
3,49 280 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
2,29 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!