Vega bourguignon
Vega bourguignon

Hoofdgerecht

Vega bourguignon

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 693 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
400 g vega stoofvlees
340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
300 g (bruine) rijst, bereid zoals op de verpakking staat vermeld (voor erbij)
300 ml rode wijn (let op vega)
250 g champignons, in partjes
140 g vegan speckjes
100 g zilveruitjes zoetzuur
3 tenen knoflook, geperst
3 blaadjes laurier
1 winterpeen, in halve plakjes
1 ui, grof gesnipperd
5 el bloem
4 el tomatenpuree
3 el peterselie, grof gehakt
3 el plantaardige olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de peen toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna de champignons erbij en zout en peper en bak nog eens ca. 5 minuten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en bak ook 2 minuten mee.
  2. Blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Roer goed door en voeg de laurierblaadjes, zilveruitjes, vega stoofvlees en lupine toe. Laat dit op laag tot middelhoog vuur ca. 25 minuten rustig doorkoken met het deksel op de pan.
  3. Bereid intussen de vegan speckjes zoals op de verpakking staat vermeld en voeg ze toe aan de stoof.
  4. Serveer de vega bourguignon samen met de gekookte rijst en garneer met versgehakte peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.