Hoofdgerecht
Varkenshaas Provençal met krieltjes en cavolo nero
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 521 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g cavolo nero (gesneden)
- • 400 g krieltjes, grote in vieren gesneden, kleintjes door de helft
- • 300 g varkenshaas
- • 6 ansjovisfilets op olie
- • 2 pastinaken, geschild en in plakken
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 4 el olijfolie
- • 3 el paneermeel
- • 6 takjes tijm, de blaadjes afgerist
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hussel de krieltjes en pastinaak door elkaar op een bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie, helft van de tijm en de helft van de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed door en zet 20 minuten in de oven.
- Hak intussen de ansjovis fijn en vermeng met de overgebleven knoflook, tijm en het paneermeel. Spreid dit mengsel uit over een bord. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bestrijk met een beetje olijfolie, rol vervolgens door het mengsel. Druk goed aan en zorg dat het vlees overal bedekt is.
- Leg de varkenshaas op een bakplaat en zet bij de aardappels in de oven voor ongeveer 25 à 35 minuten tot het vlees de gewenste gaarheid heeft. Haal na 20 minuten de aardappels even uit de oven en voeg de cavolo nero toe, hussel alles door elkaar en zet nog 5-7 minuten in de oven.
- Serveer de varkenshaas met de ovengroenten.
Boodschappen lijst
- Cavolo nero (palmkool)
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende kriel aardappeltjes
2,59 450 Gram
removeadd product to cart - Varkenshaas
9,87 240 Gram
removeadd product to cart - Ansjovis filets
5,19 78 GRAM
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!