Varkenshaas met shiitakes en broccoli
Varkenshaas met shiitakes en broccoli

Hoofdgerecht

Varkenshaas met shiitakes en broccoli

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

450 g varkenshaas, in dunne reepjes
300 g shiitakes, in repen
250 gbroccoli, in roosjes
2 lente uitjes, in ringetjes
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
1 teentje knoflook, geperst
2 cm gember, geschild en geraspt
100 ml sojasaus
25 g sesamzaad, geroosterd
2 el kokosolie
2 el sherry
1 tl rietsuiker
1 tl sambal
½ limoen, het sap

BEreidings wijze

  1. Maak een marinade van gember, chilipeper, knoflook, sherry, limoensap, rietsuiker en sojasaus en schep het vlees erdoor. Laat minimaal 15 minuten marineren.
  2. Dep het vlees droog maar bewaar de marinade. Verhit de kokosolie in de wok of grote bakpan en roerbak het vlees ca. 4 minuten. Voeg de marinade en sambal toe en roerbak mee. Roer de shiitakes erdoor en warm alles nog enkele minuten goed door. Stoom of kook ondertussen de broccoli beetgaar.
  3. Bestrooi de varkenshaas met sesamzaad en lente-ui en verdeel het vlees en broccoli over 4 borden. Serveer met noedels.

Boodschappen lijst