Hoofdgerecht
Varkenshaas met shiitakes en broccoli
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 450 g varkenshaas, in dunne reepjes
- • 300 g shiitakes, in repen
- • 250 gbroccoli, in roosjes
- • 2 lente uitjes, in ringetjes
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 2 cm gember, geschild en geraspt
- • 100 ml sojasaus
- • 25 g sesamzaad, geroosterd
- • 2 el kokosolie
- • 2 el sherry
- • 1 tl rietsuiker
- • 1 tl sambal
- • ½ limoen, het sap
BEreidings wijze
- Maak een marinade van gember, chilipeper, knoflook, sherry, limoensap, rietsuiker en sojasaus en schep het vlees erdoor. Laat minimaal 15 minuten marineren.
- Dep het vlees droog maar bewaar de marinade. Verhit de kokosolie in de wok of grote bakpan en roerbak het vlees ca. 4 minuten. Voeg de marinade en sambal toe en roerbak mee. Roer de shiitakes erdoor en warm alles nog enkele minuten goed door. Stoom of kook ondertussen de broccoli beetgaar.
- Bestrooi de varkenshaas met sesamzaad en lente-ui en verdeel het vlees en broccoli over 4 borden. Serveer met noedels.
Boodschappen lijst
- Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
3,39 145 ML
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Broccoli
3,19 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Varkenshaas
10,13 240 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!