Hoofdgerecht
Varkenshaas met shiitakes en broccoli
- • Hoofdgerecht
 - • 4 personen
 
Ingrediënten lijst
- • 450 g varkenshaas, in dunne reepjes
 - • 300 g shiitakes, in repen
 - • 250 gbroccoli, in roosjes
 - • 2 lente uitjes, in ringetjes
 - • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
 - • 1 teentje knoflook, geperst
 - • 2 cm gember, geschild en geraspt
 - • 100 ml sojasaus
 - • 25 g sesamzaad, geroosterd
 - • 2 el kokosolie
 - • 2 el sherry
 - • 1 tl rietsuiker
 - • 1 tl sambal
 - • ½ limoen, het sap
 
BEreidings wijze
- Maak een marinade van gember, chilipeper, knoflook, sherry, limoensap, rietsuiker en sojasaus en schep het vlees erdoor. Laat minimaal 15 minuten marineren.
 - Dep het vlees droog maar bewaar de marinade. Verhit de kokosolie in de wok of grote bakpan en roerbak het vlees ca. 4 minuten. Voeg de marinade en sambal toe en roerbak mee. Roer de shiitakes erdoor en warm alles nog enkele minuten goed door. Stoom of kook ondertussen de broccoli beetgaar.
 - Bestrooi de varkenshaas met sesamzaad en lente-ui en verdeel het vlees en broccoli over 4 borden. Serveer met noedels.
 
Boodschappen lijst
-  Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart -  Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart -  Sambal Oelek
2,59 100 Gram
removeadd product to cart -  Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart -  Shoyu (mild)
3,39 145 Ml
removeadd product to cart -  Geurloze kokosolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart -  Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart -  Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart -  Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart -  Sesamzaad
1,69 200 Gram
removeadd product to cart -  Varkenshaas
10,65 240 Gram
removeadd product to cart 
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!










