Hoofdgerecht
Varkenshaas met rabarberchutney
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 varkenshaasjes
- • 1½ tl gemalen kaneel
- • 1½ tl gemalen komijn
- • ½ tl gemalen cayennepeper
- • Zout & peper
- • Olijfolie, om in te bakken
- • RABARBERCHUTNEY:
- • 500 g rabarber, gewassen en kleine stukjes
- • 220 g kokosbloesemsuiker
- • 200 ml appelazijn
- • 100 g rozijnen
- • 1 sinaasappel, de rasp
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 cm gember, geraspt
- • 1 kruidnagel
BEreidings wijze
- Verhit voor de rabarberchutney een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de rode ui. Voeg de rabarber, kruidnagel en rozijnen toe en laat de rabarber op laag vuur slinken.
- Kook ondertussen in een pannetje de azijn in met de suiker tot een stroperige massa.
- Roer de gember, knoflook, sinaasappelrasp en de rest van de specerijen door de rabarber. Verwijder de kruidnagel.
- Voeg, als het vocht grotendeels is verdampt, de suikersiroop toe aan de rabarber. Roer door en haal van het vuur. Laat de chutney afkoelen tot gebruik.
- Maak voor de varkenshaasjes een rub van kaneel, komijn, cayenne en zout en peper en wrijf het vlees hiermee in. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak het vlees rondom goudbruin en knapperig. Laat daarna op lage temperatuur zachtjes garen (ca. 7-10 minuten).
- Serveer de varkenshaasjes in plakken met de rabarberchutney en een lekker knapperige salade.
Boodschappen lijst
- Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Ongefilterde appelazijn
3,49 750 Ml
removeadd product to cart - Kruidnagel
3,79 30 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rabarber
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!