Tuinbonen-doperwten salade
Tuinbonen-doperwten salade

Salade

Tuinbonen-doperwten salade

  • Salade
  • 4 personen
  • 576 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1/2 groentebouillonblokje
130 g parelgort
2 rode uien
400 g tuinbonen
200 g doperwten
1 krop Romaanse sla
25 g pompoenpitten
1 citroen
1 tl mosterd
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Bereidingswijze
  2. 1. Breng een pan met water en het bouillontablet aan de kook. Kook de parelgort in 20-25 minuten beetgaar. Giet het water af en zet opzij.
  3. 2. Pel en snipper de ui heel fijn. Haal de doperwten uit de peulen.
  4. 3. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook (of stoom) de tuinbonen en doperwten in 5-8 minuten beetgaar (tuinbonen blijven mooi groen als je aan het kookwater een scheutje melk toevoegt). Giet daarna het water af.
  5. 4. Was intussen de sla en snijd klein. Maak een vinaigrette van mosterd, olijfolie, citroensap naar smaak en zout en peper. Meng de vinaigrette met de tuinbonen en doperwten.
  6. 5. Hussel de sla, ui en parelgort door elkaar. Verdeel de tuinbonen en doperwten erover en garneer met de pompoenpitten.

Boodschappen lijst

Tips

Tip: Dubbeldoppen. Je kunt de tuinbonen nogmaals doppen door het stugge velletje te verwijderen. Zo krijg je mooie, kleine groene boontjes met een zoete smaak die je rauw kunt oppeuzelen. Dit recept is afkomstig van EkoMenu