Voorgerecht
Truffelrisottobitterbal
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 ml groentebouillon
- • 125 g risottorijst
- • 100 ml droge witte wijn
- • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- • 2 eieren, losgeklopt met 1 el water
- • 1 teentje knoflook, gehakt
- • 2 el truffelolie + enkele eet. speltbloem, gezeefd
- • 2 el boter
- • 1 el olijfolie
- • Paneermeel
- • Paar takjes peterselie, gehakt
- • Olie om te frituren
BEreidings wijze
- Verhit voor de risotto de olijfolie met een halve eetlepel boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook. Voeg de rijst toe en blijf roeren totdat de rijstkorrels glanzen. Giet de wijn erbij. Roer tot alle wijn is geabsorbeerd.
- Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren tot het vocht helemaal is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ca. 15-20 minuten. Roer er halverwege de kooktijd de peterselie en kaas door.
- Haal de risotto van het vuur en roer er de truffelolie en de rest van de boter door. Laat volledig afkoelen.
- Rol ca. 12 balletjes van de risotto en haal ze achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel. Frituur ze goudbruin in hete olie (ca. 2-3 minuten) en serveer bij de bouillon.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge truffelolie
17,79 100 Ml
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!