Toscaanse groentesoep met cavolo nero
Toscaanse groentesoep met cavolo nero

Soep

Toscaanse groentesoep met cavolo nero

  • Soep
  • 4 personen
  • 178 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 ml groenten-knoflookbouillon
300 g cavolo nero (palmkool)
2 wortels
2 teentjes knoflook
1 flinke rode ui
1 pastinaak
1 blik gepelde tomaten
1 blik cannelinibonen
1 el tomatenpuree
1 theel. venkelzaad
Optioneel: pecorino, olijfolie en brood om mee te serveren

BEreidings wijze

  1. Pel en snijd de ui fijn. Fruit de ui een aantal minuten in wat olie op middelhoog vuur in een soeppan.
  2. Voeg vervolgens de (geschraapte en gesneden) wortel en het venkelzaad toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en de fijngesneden knoflook toe en bak eventjes mee. Voeg dan de tomaten uit blik, de (afgespoelde en uitgelekte) bonen, geschilde en gesneden pastinaak en de groentebouillon erbij. Was de cavolo nero, verwijder de dikke nerven, snijd de bladeren grof en voeg ook deze toe aan de soep. Laat de soep 20 tot 30 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn en er een dikke maaltijdsoep is ontstaan. Breng de soep naar wens op smaak met zeezout en peper.
  4. Serveer de soep eventueel met olijfolie, geraspte pecorino en brood.

Boodschappen lijst