Hoofdgerecht
Tonno alla Ghiotta
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 399 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g vastkokende aardappels, geschild en in kleine blokjes
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 75 g groene olijven, in plakjes
- • 25 g rozijnen + scheut heet water
- • 25 g pijnboompitten
- • 4 tonijnsteaks (à 100 g van ca. 3 cm dik)
- • 2 sjalotten, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, fijngesneden
- • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- • 1 potje kappertjes (à 100 g), uitgelekt
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ rode peper, zaadlijsten eruit en fijngehakt
- • Flinke scheut extra vierge olijfolie + extra
- • Klein handje peterselie
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Week de rozijnen een half uur in heet water. Giet daarna af.
- Fruit de ui, de sjalotten, de knoflook en de bleekselderij in een flinke scheut olijfolie al roerend op matig vuur. Voeg de tomaten met het sap toe en druk ze plat met een vork. Doe de olijven, de rozijnen, de pijnboompitten, de rode peper, de aardappelblokjes en de helft van de kappertjes erbij en meng alles goed door elkaar. Laat de saus 35 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig goed door, ook over de bodem, om aanbranden te voorkomen. Verdun, bij teveel indikken, met een klein beetje water.
- Dep de rest van de kappertjes goed droog met keukenpapier. Verhit een laagje olie in een klein pannetje. Frituur de kappertjes hierin in 5 minuten goudbruin en krokant.
- Bestrijk, als de tomatensaus bijna klaar is, de tonijnsteaks in met olijfolie en bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Gril de tonijnsteaks in een hete grillpan 60-90 seconden per kant.
- Verdeel de saus over 4 borden en leg op elk bord een stuk tonijn. Garneer met de gefrituurde kappertjes en peterselie.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,29 400 Gram
removeadd product to cart - Groene olijven
2,89 125 Gram
removeadd product to cart - Sultana rozijnen
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,79 1 stuks
removeadd product to cart - Kappertjes
3,19 100 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!