Tomatensoep met wortel en peterselie
Tomatensoep met wortel en peterselie

Soep

Tomatensoep met wortel en peterselie

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 el olie
2 wortelen in halve plakjes
1/2 el bruine suiker
400 g gepelde tomaten
3 tomaten, in stukjes
2 takjes peterselie, gehakt
1 l groentebouillon (Natur Compagnie)
peper

BEreidings wijze

  1. Bereiding
  2. Verhit de olie en fruit wortel zachtjes in 2 min. Strooi de suiker erover en laat al roerend smelten totdat het iets kleurt.
  3. Roer de gepelde tomaten met vocht en de tomatenstukjes erdoor en laat even meewarmen. Voeg de helft van de peterselie toe.
  4. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer.
  5. Topping
  6. Bestrooi met rest van de peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Ekoplaza campagne