Tomatensoep met boekweitcouscous
Tomatensoep met boekweitcouscous

Soep

Tomatensoep met boekweitcouscous

  • Soep
  • 4 personen
  • 315 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 el olijfolie
2 uien, of 1 grote (in dunne halve ringen)
3 tenen knoflook (uitgeperst)
Zout en zwarte peper
1,2 l water
1 el gemalen komijn
2 el paprikapoeder
2 1/2 groentebouillonblokjes
1 winterpeen (in halve schijfjes)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
140 g boekweit couscous (+140 ml kokend water)
200 g kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
200 g tomatenpuree
Handje basilicumblaadjes (in fijne reepjes)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olijfolie in een hoge (soep)pan en bak de uien en knoflook met een snufje zout tot ze lichtbruin zijn, 4-5 minuten, af en toe roeren.
  2. Voeg het water, gemalen komijn, paprikapoeder, bouillonblokjes, peen, bleekselderij en gemalen zwarte peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot de groenten zacht zijn, ca. 10 minuten.
  3. Breng ondertussen het water voor de couscous (140 ml) aan de kook. Giet over de couscous (zoals aangegeven op de verpakking), dek af en laat 5 minuten staan.
  4. Roer de couscous door de soep en top met fijngesneden basilicum. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter 2020