Soep
Tomatensoep met boekweitcouscous
- • Soep
- • 4 personen
- • 315 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kikkererwten (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g tomatenpuree
- • 140 g boekweit couscous
- • 3 tenen knoflook, uitgeperst
- • 2½ groentebouillonblokje
- • 2 uien, in dunne halve ringen
- • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- • 1 winterpeen, in halve schijfjes
- • 2 el olijfolie
- • 2 el paprikapoeder
- • 1 el gemalen komijn
- • Handje basilicumblaadjes, in fijne reepjes
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Verwarm de olijfolie in een hoge (soep)pan en bak de uien en knoflook met een snufje zout tot ze lichtbruin zijn, 4-5 minuten, af en toe roeren.
- Voeg 1,2 l water, gemalen komijn, paprikapoeder, bouillonblokjes, peen, bleekselderij en gemalen zwarte peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot de groenten zacht zijn, ca. 10 minuten.
- Breng ondertussen 140 ml water voor de couscous aan de kook. Giet over de couscous (zoals aangegeven op de verpakking), dek af en laat 5 minuten staan.
- Roer de couscous door de soep en top met fijngesneden basilicum. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,19 25 Gram
removeadd product to cart - Boekweit couscous
5,19 400 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Kikkererwten fijn
1,69 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!