Soep
Tomatensoep met boekweitcouscous
- • Soep
- • 4 personen
- • 315 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 el olijfolie
- • 2 uien, of 1 grote (in dunne halve ringen)
- • 3 tenen knoflook (uitgeperst)
- • Zout en zwarte peper
- • 1,2 l water
- • 1 el gemalen komijn
- • 2 el paprikapoeder
- • 2 1/2 groentebouillonblokjes
- • 1 winterpeen (in halve schijfjes)
- • 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- • 140 g boekweit couscous (+140 ml kokend water)
- • 200 g kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
- • 200 g tomatenpuree
- • Handje basilicumblaadjes (in fijne reepjes)
BEreidings wijze
- Verwarm de olijfolie in een hoge (soep)pan en bak de uien en knoflook met een snufje zout tot ze lichtbruin zijn, 4-5 minuten, af en toe roeren.
- Voeg het water, gemalen komijn, paprikapoeder, bouillonblokjes, peen, bleekselderij en gemalen zwarte peper toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat doorkoken tot de groenten zacht zijn, ca. 10 minuten.
- Breng ondertussen het water voor de couscous (140 ml) aan de kook. Giet over de couscous (zoals aangegeven op de verpakking), dek af en laat 5 minuten staan.
- Roer de couscous door de soep en top met fijngesneden basilicum. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Komijnzaad
2,79 40 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,59 40 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuk
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,99 1 stuk
removeadd product to cart - Boekweit couscous
4,99 400 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,29 400 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,29 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!