Dessert
Tiramisu met bosvruchten
- • Dessert
- • 8 personen
- • 310 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g mascarpone
- • 150 g bosvruchten (diepvries), ontdooid
- • 125 g lange vingers
- • 50 ml espresso
- • 50 g suiker
- • 50 g witte chocolade, in kleine blokjes + 50 g witte chocolade, geraspt
- • 3 eieren (dooiers + eiwit gesplitst)
- • 1 zakje vanillesuiker
- • 4 el fruitbeleg zwarte bes
- • Ook nodig: vierkante schaal of klein bakblik, bekleed met vershoudfolie
BEreidings wijze
- Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, bleekgele crème. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
- Smelt de 50 g witte chocoladeblokjes au bain-marie. Laat iets afkoelen en meng daarna door de mascarpone.
- Schep de mascarpone door de dooiercrème en spatel daarna voorzichtig en luchtig het eiwit erdoor.
- Doop de lange vingers één voor één in de espresso en beleg met de helft ervan de bodem van de schaal. Verdeel de bosvruchten erover en schep er de helft van het mascarponemengsel op. Maak zo nog een laag met de rest van de lange vingers, het fruitbeleg en het mascarponemengsel.
- Zet de schaal afgedekt met vershoudfolie minimaal 4 uur in de koelkast.
- Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de witte chocoladerasp.
Boodschappen lijst
- Mascarpone
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Zwarte bessen fruitbeleg
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Spelt lange vingers
2,39 125 Gram
removeadd product to cart - Vanillesuiker 4x8 gram
3,69 32 Gram
removeadd product to cart - Witte chocolade vanille
3,29 80 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!