Hoofdgerecht
Thaise rijstnoedels met zoete pindasaus
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 g groenten naar keuze, bijv. courgette en wortel
- • 150 g kipfilet
- • 125 g thaise rijstnoedels
- • 1 el sesamolie
- • SAUS:
- • 5 el mirin
- • 3 el sesamolie
- • 2 el fijne pindakaas
- • 2 el sesamzaad
- • 1 el ahornsiroop
BEreidings wijze
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de noedels in 3-4 minuten gaar en spoel af met koud water. Snijd de kip in reepjes. Doe een eetlepel sesamolie in een hete koekenpan en bak de kip 5-7 minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht. Meng de ingrediënten voor de saus, behalve het sesamzaad, met 4 el water. Voeg toe aan de kip en bak nogmaals 2 minuten.
- Bak of kook de groenten van jouw keuze gaar. Dien de borden op en bestrooi de kip met sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Mirin (zoete kookwijn)
6,49 250 ml
removeadd product to cart - Courgette
1,75 2 stuks
removeadd product to cart - Thaise rijstnoedels
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,69 500 Ml
removeadd product to cart - Kipfilet
8,78 200 Gram
removeadd product to cart - Fijne pindakaas zonder zout
6,69 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Terrasana.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!