Thaise rijstnoedels met zoete pindasaus
Thaise rijstnoedels met zoete pindasaus

Hoofdgerecht

Thaise rijstnoedels met zoete pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 porties Thaise rijstnoedels (glutenvrij)
150 g biologische kipfilet
1 el sesamolie
groenten zoals courgette en wortel
Voor de saus:
2 eetl pindakaas fijn
5 eetl mirin
1 eetl ahornsiroop graad a
3 eetl sesamolie
4 eetl water
2 eetl sesamzaad

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de noedels in 3-4 minuten gaar en spoel af met koud water. Snijd de kip in reepjes. Doe een eetlepel sesamolie in een hete koekenpan en bak de kip 5-7 minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht. Meng de ingrediënten voor de saus, behalve het sesamzaad. Voeg toe aan de kip en bak nogmaals 2 minuten.
  2. Bak of kook de groenten van jouw keuze gaar. Dien de borden op en bestrooi de kip met sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Terrasana