Thaise rijstnoedels met zoete pindasaus
Thaise rijstnoedels met zoete pindasaus

Hoofdgerecht

Thaise rijstnoedels met zoete pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400 g groenten naar keuze, bijv. courgette en wortel
150 g kipfilet
125 g thaise rijstnoedels
1 el sesamolie
SAUS:
5 el mirin
3 el sesamolie
2 el fijne pindakaas
2 el sesamzaad
1 el ahornsiroop

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de noedels in 3-4 minuten gaar en spoel af met koud water. Snijd de kip in reepjes. Doe een eetlepel sesamolie in een hete koekenpan en bak de kip 5-7 minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht. Meng de ingrediënten voor de saus, behalve het sesamzaad, met 4 el water. Voeg toe aan de kip en bak nogmaals 2 minuten.
  2. Bak of kook de groenten van jouw keuze gaar. Dien de borden op en bestrooi de kip met sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Terrasana.