Thaise pompoencurry
Thaise pompoencurry

Hoofdgerecht

Thaise pompoencurry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 el plantaardige olie
1 rode ui, kleingesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl geraspte gember
3 elThaise rode-currypasta
ca. 800 g (schoongemaakt gewicht) pompoen, in blokjes
400 ml kokosmelk
150 ml groentebouillon (van tablet)
1 el kokosbloesemsuiker
handje basilicum of koriander, grofgesneden
peper en zout

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak 3-4
  2. minuten.
  3. Voeg de kokosmelk, bouillon en suiker toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20-25 minuten sudderen tot de pompoen zacht is. Roer af en toe.
  4. Bestrooi met basilicum of koriander en serveer met zilvervliesrijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit reept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst