Soep
Thaise kippensoep met gember
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 700 ml kippenbouillon
- • 200 g kipfilet
- • 2 lenteuitjes, in ringetjes
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en in ringetjes
- • Stuk gemberwortel van ca. 5 cm, geraspt
- • 2 el sojasaus
- • 2 el kokosolie
- • Handvol koriander, grof gesneden
BEreidings wijze
- Verhit de kokosolie en bak hierin op matig vuur de kip met de knoflook, chilipeper en gember ca. 5 minuten. Regelmatig roeren.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de kip gaar is.
- Breng de soep op smaak met de sojasaus en roer de koriander erdoor.
- Verdeel de soep over 4 kommetjes en garneer met lente-ui.
Boodschappen lijst
- Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Woman.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!