Soep
Thaise kippensoep met gember
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 700 ml kippenbouillon
- • 200 g kipfilet
- • 2 lenteuitjes, in ringetjes
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en in ringetjes
- • Stuk gemberwortel van ca. 5 cm, geraspt
- • 2 el sojasaus
- • 2 el kokosolie
- • Handvol koriander, grof gesneden
BEreidings wijze
- Verhit de kokosolie en bak hierin op matig vuur de kip met de knoflook, chilipeper en gember ca. 5 minuten. Regelmatig roeren.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de kip gaar is.
- Breng de soep op smaak met de sojasaus en roer de koriander erdoor.
- Verdeel de soep over 4 kommetjes en garneer met lente-ui.
Boodschappen lijst
- Kipfilet
8,78 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Woman.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!