Hoofdgerecht
Thaise groene curry
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 664 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml kokosmelk
- • 360 g linzen (blik of pot), uitgelekt en afgespoeld
- • 200 g paksoi, in kleine stukjes
- • 50 g Thaise groene currypasta
- • 1 ui, fijngesneden
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • 1 limoen, sap + rasp
- • 1 el geraspte gember
- • 1 el kokoslie
- • Beetje koriander
- • Voor erbij: naanbrood
BEreidings wijze
- Bak de ui, knoflook en gember in de kokosolie. Voeg na een paar minuten de currypasta toe en bak een minuut of 5 zachtjes mee.
- Roer de rasp en het sap van het limoen erdoor en de kokosmelk.
- Schep de paksoi en de linzen erbij en laat even pruttelen. Proef of er zout nodig is.
- Bestrooi met koriander en serveer met naanbrood.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Thaise groene currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Linzen
1,79 360 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! De ietwat pittige tonen in het gerecht worden goed opgevangen door het kleine restzoet in deze Grauburgunder.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!