Thaise groene curry
Thaise groene curry

Hoofdgerecht

Thaise groene curry

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 664 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml kokosmelk
360 g linzen (blik of pot), uitgelekt en afgespoeld
200 g paksoi, in kleine stukjes
50 g Thaise groene currypasta
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 limoen, sap + rasp
1 el geraspte gember
1 el kokoslie
Beetje koriander
Voor erbij: naanbrood

BEreidings wijze

  1. Bak de ui, knoflook en gember in de kokosolie. Voeg na een paar minuten de currypasta toe en bak een minuut of 5 zachtjes mee.
  2. Roer de rasp en het sap van het limoen erdoor en de kokosmelk.
  3. Schep de paksoi en de linzen erbij en laat even pruttelen. Proef of er zout nodig is.
  4. Bestrooi met koriander en serveer met naanbrood.

Boodschappen lijst

  • product
    Rode uien

    1,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Naanbrood

    3,29 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Paksoi

    2,29 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Linzen

    1,59 360 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Wijntip! De ietwat pittige tonen in het gerecht worden goed opgevangen door het kleine restzoet in deze Grauburgunder.