Hoofdgerecht
Thaise gele curry met zoete aardappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 700 g zoete aardappels
- • 215 g kikkererwten, afgespoeld
- • 200 g quinoa
- • 200 ml kokosmelk
- • 50 g cashewnoten
- • 2 rode uien
- • 1 teentje knoflook
- • 1 limoen + extra ter decoratie
- • 2 cm verse gember
- • 1 zakje gele currypasta
- • 1 groentebouillonblokje
- • 1 el extra vierge kokosolie
- • 1 tl kurkuma
- • Bosje verse koriander
BEreidings wijze
- Spoel de quinoa goed af in een zeef en kook deze gaar in ongeveer 15 minuten.
- Snijd de uien in ringen en hak de gember fijn.
- Fruit de uien en gember 5 minuten op laag vuur in wat kokosolie.
- Was ondertussen de zoete aardappels, verwijder zwarte plekjes en snijd de zoete aardappels in even grote blokjes van ongeveer 2 cm.
- Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook, geelwortel en currypasta toe aan het uien-gember mengsel en bak dit geheel 2 minuutjes mee; blijf goed roeren!
- Schenk 200 ml kokosmelk en 300 ml water bij en voeg ook de zoete aardappel-blokjes, 1 verkruimeld bouillonblokje en de afgespoelde kikkererwten toe; laat het zo’n 10 minuten op middelhoog vuur koken totdat de zoete aardappel gaar is.
- Breng de curry op smaak met het sap van de limoen
- Serveer de curry met de cashews, verse koriander en eventueel extra limoenpartjes.
Boodschappen lijst
- Thaise gele currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Geelwortel (kurkuma)
3,89 40 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten fijn
1,69 350 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Quinoa
4,89 500 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!