Tempura van broccoli met citroenmayonaise
Tempura van broccoli met citroenmayonaise

Bijgerecht

Tempura van broccoli met citroenmayonaise

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g broccoliroosjes
Plantaardige frituurolie
TEMPURABESLAG:
100 g bloem
1 eiwit
3 el olijfolie
Zout
CITROENMAYONAISE:
250 ml zonnebloemolie
2 eidooiers
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el citroensap
1 tl mosterd
1 tl honing
Zout

BEreidings wijze

  1. Meng voor het beslag bloem, olie en water door elkaar met een houten lepel. Klop het eiwit stijf en spatel dit er luchtig door. Breng op smaak met zout. Verhit de frituurolie.
  2. Haal de broccoliroosjes door het beslag en frituur ze in porties goudbruin en krokant.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met citroenmayonaise (of Japanse sojasaus) als hapje of vooraf. Voor de citroenmayonaise*: Meng de knoflook, eidooiers, citroensap en -rasp, mosterd en honing met de staafmixer door elkaar. Giet er langzaam, met de staafmixer aan, in een dun straaltje de olie bij tot je een mooie, lobbige mayonaise hebt. Breng op smaak met zout en eventueel nog meer citroensap.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer