Tarte tatin met bietjes en rode ui
Tarte tatin met bietjes en rode ui

Bijgerecht

Tarte tatin met bietjes en rode ui

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 398 kcal / portie

Ingrediënten lijst

rode biet 2, in dunne partjes
rode ui 2, in dunne partjes
kokosolie 4 el
balsamicoazijn 4 el
rietsuiker 4 el
zout en peper
bladerdeeg (koelvers) 1 rol
vegan Griekse kaas of vegan roomkaas met kruiden ca. 100 g
rucola 75 g

BEreidings wijze

  1. Meng de biet en rode ui in een ovenvaste schaal met de kokosolie, azijn en suiker. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verdeel de gegaarde groenten met al het vrijgekomen vocht over 4 platte, ingevette ovenschaaltjes. Dek ze af met bladerdeeg en stop dit aan de randen goed in.
  4. Bak de tarte tatins 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat 5 minuten staan. Keer ze dan om op een rooster dat boven een bord staat zodat het vocht wordt opgevangen. Let op: dit is heet!
  5. Verplaats de tarte tatins naar bordjes en serveer met rucola en verkruimelde vegan kaas.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest