Bijgerecht
Tarte tatin met bietjes en rode ui
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 398 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g vegan Griekse kaas of vegan roomkaas met kruiden
- • 75 g rucola
- • 2 rode bieten, in dunne partjes
- • 2 rode uien, in dunne partjes
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 4 el kokosolie
- • 4 el balsamicoazijn
- • 4 el rietsuiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng de biet en rode ui in een ovenvaste schaal met de kokosolie, azijn en suiker. Breng op smaak met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de gegaarde groenten met al het vrijgekomen vocht over 4 platte, ingevette ovenschaaltjes. Dek ze af met bladerdeeg en stop dit aan de randen goed in.
- Bak de tarte tatins 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat 5 minuten staan. Keer ze dan om op een rooster dat boven een bord staat zodat het vocht wordt opgevangen. Let op: dit is heet!
- Verplaats de tarte tatins naar bordjes en serveer met rucola en verkruimelde vegan kaas.
Boodschappen lijst
- Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,35 500 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor Griekse kaas
4,89 200 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!